Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 7007 razy.
ZIEMNIAKI: CEBULA: MLEKO: KMINEK: MASŁO:
Czas gotowania : 30 min
Umyte i cienko obrane ziemniaki zalewamy do połowy mieszaniną wody z mlekiem. Wkładamy tyle obranych, całych cebul, ilu będzie biesiadników.
Dodajemy łyżeczkę kminku i nieco masła.
Gotujemy pod przykryciem, tak aby ziemniaki nad powierzchnią płynu ugotowały się w parze. Podajemy razem z cebulami.
From: Valle <wladek@bigfoot.com>
Przepis jest niepełny.
Należy zaznaczyć, że obrane ziemniaki wrzucamy
do gotującej się wody, a następnie dolewamy mleka
tak aby płyn stanowił 3/4 objętości. Nadesłał(a): S t e f a n <signumjk@gmail.com> 2011-04-03 12:04:37