Przygotowanie - 10 minut
Smażenie - 15 minut
Porcja - 505 kcal
Dla 4 osób:
125 g mąki,
2 jajka,
1 łyżka oleju lub oliwy,
2 łyżki masła,
2 łyżki cukru pudru,
szklanka mleka, sól,
pół szklanki śmietany kremówki,
owoce, cytryna
Mąkę wsypać do miski, dodać ubite jajka i olej. Wszystkie składniki wymieszać, dolewając powoli mleko.
Gdy ciasto jest gładkie,dodać szczyptę soli i drobno utartą skórkę cytrynową.
Odrobinę masła roztopić na patelni. Usmażyć naleśniki na złoty kolor.
Śmietanę ubić, w trakcie ubijania dodając cukier. Owoce pokroić w kostkę. 2/3 wymieszać ze śmietaną.
Naleśniki zrolować w rożki i napełnić je śmietanowym kremem. Przybrać pozostałymi owocami, posypać cukrem.
"Claudia"
Skomentuj Powiadom o komentarzach