<- Pedy bambusa z grzybamiLista potraw z grupy: Warzywa, owocePieczarki czyli szampiony ->

PDF Drukuj

Pichelsteiner

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1792 razy.



Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 2 godz.
500 g miesa mieszanego (wolowe, cielece, wieprzowe),
sol, pieprz,
2 cebule,
lyzka masla,
4 marchwie,
1 seler,
glowa kapusty,
750 g ziemniakow,
lisc laurowy,
ok. 1/2 l rosolu z kostki.

1. Mieso pokroic w kostke i doprawic sola i pieprzem. Cebule obrac i pokroic w
kostke. Jarzyny oczyscic i pokroic grubo.
2. Cebule zeszklic na masle. Dodac mieso, dusic razem 5 min. Jarzyny wylozyc na
mieso, zalac rosolem, dodac lisc laurowy. Dusic na wolnym ogniu ok 90 min.
W razie potrzeby dodac rosolu. Doprawic do smaku sola i pieprzem.
3. Podawac z wiejskim chlebem.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 7 "Kuchnia niemiecka", strona 52.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności