<- Sałatka kartoflanaLista potraw z grupy: Sałatki i surówkiSałatka kopenhaska ->

PDF Drukuj

Sałatka kolorowa

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 7055 razy.


kilka środkowych listków sałaty,
1 jajo,
1 pomidor,
1 łyżka posiekanej rzeżuchy,
5 dag szynki lub ugotowanego mięsa,
2 salsefie,
1/2 łyżeczki lebiodka,
sos vinaigrette
Salsefię ugotować we wrzącej, osolonej wodzie. Obrać ze skórki i pokrajać w krążki. Jajo ugotować na twardo, obrać, pokrajać w kostkę. Sałatę umyć pod bieżącą wodą, osuszyć i poszatkować. Pomidor sparzyć gorącą wodą, obrać ze skórki i pokrajać w ćwiartkę. Szynkę drobno pokrajać. Wszystkie składniki wymieszać w salaterce z sosem vinaigrette.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności