<- Sałatka z fasoliLista potraw z grupy: Sałatki i surówkiSałatka z fasolki szparagowej ->

PDF Drukuj

Sałatka z fasolki szparagowej

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3800 razy.


/porcja na 4 osoby/
30 dag fasolki szparagowej,
1 cebula /10 dag/,
2 ząbki czosnku,
4 łyżki oliwy,
1 łyżka octu winnego,
1 łyżka łagodnej musztardy,
2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
sól, pieprz
Fasolkę umyć, koniuszki strąków odciąć, a strąki przekroić na pół, ugotować w posolonym wrzątku.
Osączyć i ostudzić. Cebulę i czosnek obrać i opłukać. Cebulę drobno pokroić, a czosnek zmiażdżyć i rozetrzeć z solą. W misce wymieszać musztardę z octem dolewając stopniowo oliwę. Dodać natkę, czosnek z cebulą oraz fasolkę. Doprawić solą i pieprzem. Sałatkę wymieszać i schłodzić w lodówce.
mnaiam pychota
Nadesłał(a): 2007-10-06 09:10:22


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności