<- TURECKA sałątka pomidorowa z sosem z granatówLista potraw z grupy: Sałatki i surówkiUrap - salatka z jarzyn i kokosa ->

PDF Drukuj

Tzatziki

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 5570 razy.


Porcja dla 6 osob. Czas przygotow. 20 min.
375 ml jogurtu,
2 ogorki,
6 zabkow czosnku,
1 lyzka octu winnego,
2 lyzki oleju,
oliwa,
1 lyzeczka soli.

1. Ogorki obrac ze skory, utrzec na drobnej tarce, wycisnac wode, osolic.
2. Czosnek posiekac i dodac wraz z jogurtem i octem winnym do ogorkow. Dokladnie wszystko wymieszac. Dodac oliwe i jeszcze raz zamieszac.
3. Przed podaniem mozna posypac papryka, przybrac oliwkami. Podawac schlodzone.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 9 "Kuchnia grecka", strona 16.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności