<- TzatzikiLista potraw z grupy: Sałatki i surówkiWarzywna z orzechami ->

PDF Drukuj

Urap - salatka z jarzyn i kokosa

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2007 razy.


(danie skladowe RIJSTAFEL - TALERZ RYZOWY)
Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 55 min.
300 g fasolki szparagowej,
200 g kielkow,
1 swieza czerwona papryczka chilli,
1 zabek czosnku,
1/2 lyzeczki pasty krewetkowej,
1/2 swiezego orzecza kokosowego,
1/2 lyzeczki soli.

1. Fasolke szparagowa pokroic na kawalki dlugosci 4 cm. Ugotowac i ostudzic.
2. Kielki umyc i zanurzyc we wrzatku na pol minuty. Odcedzic, wyplukac pod zimna woda. Orzech kokosowy obrac ze skory i poszatkowac na kawalki.
3. Papryczke, czosnek, i paste krewetkowa utrzec z sola w mozdzierzu. Stopniowo
dodawac kawalki orzecha kokosowego i rozcierac na gladka paste. Paste polaczyc z fasolka i kielkami, dobrze wymieszac i podawac.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 17 "Kuchnie Dalekiego Wschodu", strona 11.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności