<- Urap - salatka z jarzyn i kokosaLista potraw z grupy: Sałatki i surówkiWiosenna sałatka z gotowanych mł.ziemniaków ->

PDF Drukuj

Warzywna z orzechami

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3067 razy.


400 g. ryżu,
3 marchewki,
3 pory,
400 g. selera,
100 g. siekanych orzechów włoskich,
łyżka octu ziołowego,
2 łyżki soku z cytryny,
sól, pieprz,
3 łyżki natki,
1/2 łyżeczki cukru,
5 łyżek oleju słonecznikowego

Ryż opłukać, gotować 15 minut w dużej ilości osolonej wody. Odcedzić. Marchewki i seler obrać, umyć, pokroić w słupki. Pory umyć, pokroić w krążki. Wymieszać, połączyć z ryżem, dodać orzechy, sól i pieprz. Z octu, soku z cytryny, cukru i oleju ukręcić sos. Polać nim warzywa i ryż. Wymieszać. Posypać drobno posiekaną natką.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności