<- Nalewki - DereniówkaLista potraw z grupy: Domowy wyrób wódekNalewki - Jałowcówka na suszonych owocach jałowca ->

PDF Drukuj

Nalewki - Jałowcówka

Dodano: 2000-04-22 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 6509 razy.


4 l wódki dolać do rozpuszczonego w wodzie cukru (1 kg). Wlać do gąsiora. Dodać 24 dag jagód jałowcowych, 3 g anyżu, tyleż kolendry i goździków (wszystko powinno być rozdrobnione).
Gąsiorkiem silnie potrząsnąć, zakorkować go, pozostawić w spokoju na 3 tygodnie. Przecedzić przez sito, a potem przez płótno, zlać do butelek, zakorkować.

From: slavek_s@usa.net (Slav)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności