<- Nalewka na pigwie i jabłkachLista potraw z grupy: Domowy wyrób wódekNalewka na poziomkach ->

PDF Drukuj

Nalewka na piołunie

Dodano: 2000-04-22 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 5946 razy.


Garść świeżego piołunu wrzucić do 1 l spirytusu, który należy rozcieńczyć szklanka przegotowanej wody i postawić na tydzień w ciepłym miejscu.
Zrobić syrop z 0,5 kg cukru oraz 0,5 l wody i do gorącego wlać spirytus, dobrze wymieszać, przefiltrować i przelać do butelek.

From: slavek_s@usa.net (Slav)
Nie polecam. Nawet po roku ma mieciekawy niezharmonizowany smak. Po 2 latach nadaje się tylko jako dodatek do drinków w ilości kilku kropel.
Nadesłał(a): w.w. <hun88@o2.pl> 2005-12-26 12:12:03


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności