<- KminkowkaLista potraw z grupy: Domowy wyrób wódekKoniak jajeczny ->

PDF Drukuj

Kminkówka - wódka "na szybko"

Dodano: 2000-04-22 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 5844 razy.


1/2 l spirytusu (95%),
1/4 l wody,
1/4 kg cukru,
1 kopiasta lyzka swiezego zielonego kminku

Niezupelnie dojrzale nasienie kminku oplukac i osaczyc na sicie.
Wode zagotowac z cukrem, schlodzic wymieszac ze spirytusem i wlac do sloja i dosypac kminek.
Słój zawiazac i pozostawic na 5-6 dni.
Po tym okresie zlac wodke do butelek prez lejek z wata.
Wodka powinna miec ladny zielonkawy kolor.
Kminkowke mozna przyzadzac z olejku kminkowego, a mianowicie :
zagotowac cukier z woda, schlodzic, zmieszac ze spirytusem i olejkim.
Na koniec przefiltrowac do butelek.


From: slavek_s@usa.net (Slav)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności