<- Kminkówka - wódka "na szybko"Lista potraw z grupy: Domowy wyrób wódekKrem jajeczno-czekoladowy ->

PDF Drukuj

Koniak jajeczny

Dodano: 2000-04-22 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 5180 razy.


3/4 szklanki spirytusu,
1 laska wanilii,
1 szklanka cukru,
5 żółtek,
2 szklanki mleka

Zalać wanilie spirytusem i pozostawić przez 2 dni.
Źółtka utrzeć z cukrem, zaparzyć 1 szklanka wrzącego mleka, ubijać na parze do zgęstnienia i pozostawić do ostudzenia.
Po ostudzeniu dodać przegotowane zimne mleko i ubijając trzepaczką, wlewać powoli spirytus.
Wyjąć wanilie, a koniak wlać do butelek i zakorkować.

From: slavek_s@usa.net (Slav)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności