<- Koniak jajecznyLista potraw z grupy: Domowy wyrób wódekKrem jajeczno-morelowy ->

PDF Drukuj

Krem jajeczno-czekoladowy

Dodano: 2000-04-22 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 5733 razy.


5 żółtek i całe jajko utrzeć z 15 dag cukru; naczynie, w którym ucieramy masę, powinno stać na garnku z wrzącą wodą.
Do zbielałej masy wlewać wolno jedną szklankę gorącego mleka z rozpuszczoną czekoladą (należy wziąć pół tabliczki "twardej").
Ciągle ucierać, aż masa zacznie gęstnieć.
Do zagęszczonej masy wlewać kropelkami 0,25 l winiaku, ciągle mieszając.
Likier podaje się na gorąco.

From: slavek_s@usa.net (Slav)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności