<- Ciasto drożdżowe bez wyrabianiaLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaCiasto drożdżowe płukane ->

PDF Drukuj

Ciasto drożdżowe bez wyrabiania

Dodano: 2000-05-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 5590 razy.


1 kg mąki krupczatki
6 jajek
1 kostka margaryny
7 dkg drożdży
2 szkl. cukru
2 1/2 szkl. mleka
zapach, rodzynki

Cukier, jajka, margarynę, letnie mleko i drożdże mieszamy razem i zostawiamy na całą noc. Rano sypiemy mąkę, zapach, rodzynki. Wszystko dokładnie mieszamy łyżką i wkładamy do formy.
pieczemy ok. 1 godz. (2 prodiże)

From: Agnieszka <agnieszkawanke@poczta.onet.pl>
super
Nadesłał(a): maria <mariakazubek@wp.pl> 2008-02-21 16:02:48


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności