<- Konfitura z płatków różLista potraw z grupy: PrzetworyKonfitury różane ->

PDF Drukuj

Konfitura z truskawek

Dodano: 2000-05-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4844 razy.


1 kg truskawek
1 kg cukru
i trochę spirytusu

Truskawki bardzo starannie umyć wybierając na konfiturę niezbyt duże. Każdą truskawkę maczać w spirytusie i kłaść do płaskiego rondla. Przesypywać każdą warstwę cukrem. Pozostawić zasypane truskawki do następnego dnia.
Nazajutrz nastawić truskawki na niezbyt silny ogień. Podgrzewać do zawrzenia i potem smażyć na niezbyt silnym ogniu 5 minut. Nie mieszać tylko poruszać rondlem.
Czynność smażenia powtarzać przez 4 dni.

From: Agnieszka <agnieszkawanke@poczta.onet.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności