From: Agnieszka <agnieszkawanke@poczta.onet.pl>
ło, ale przepis...:/ Nadesłał(a): JakMuTam 2005-08-18 09:08:49
to skladniki a przepis???? Nadesłał(a): jrytyf <jyd> 2006-08-15 17:08:31
Więc tak ucze sie w zawodzie cukiernika i gdy przerabiałam ciasto kruche to pani profeol o tecnologi produkcji cukierniczej mnie uczy ze cukru kryształu sie nie daje bo trodno sie rozrabia i powstaja grutki zamiast cukru daje sie cukier puder najlepiej sie ro zrabia zamiast jajka daje sie śóltko bo bialko powoduje ze brzuchy sie robią i proszku do pieczenia sie wogole nie daje bo maka powoduje ze z pulchnia sie ciasto przy mieszania lub wyrabianiu . Do ciasta mozna dac make ziemniaczana zeby z twardniało ciato i po upieczeniu np ciastek kruchych zeby sie nie łamały a do sporadzenia ciata kruchego najlepsza jest maka pszanna typu 650 a nie wspomne ze pani zapomnialala o sposobie przyzadzania ciasta to te skladniki tym bardziej sa nie wiarygodne. Nadesłał(a): marzena <mrzena_terka@poczta.onet.pl> 2007-10-08 13:10:44