Dodano: 2000-05-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 8315 razy.
1 kg białej kapusty
1 kg buraków
1 kg marchewki
1 kg cebuli
zalewa:
50 g oliwy
1/2 butelki octu 10%
7 szklanek wody
łyżki cukru
sól do smaku,
ziele angielskie,
liść laurowy
Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w plasterki, buraki i marchew zetrzeć na tarce (jarzynowej).
W garnku wymieszać składniki zalewy - zagotować następnie wrzucić do zalewy warzywa i gotować ok. 15 min.
Przełożyć do słoików, pasteryzować 10 min.
From: Agnieszka <agnieszkawanke@poczta.onet.pl>
Zrobiłam szkoda,że nie ma ilości cukru,wspaniałe Nadesłał(a): <barsku@op.pl> 2005-08-07 21:08:44
ta sałatka smakuje jak barszcz. Nadesłał(a): adwr 2005-09-02 13:09:09