Ogórki w skórce kroimy na plastry.Do sloików ziele angieskie gorczyca i koper.Zalewamy zimną zalewą,wekujemy od zagotowania 1 min.
Nadesłał: MS <>nareszcie kompletny przepis z podaniem ilości wody!!! Nadesłał(a):
warto jeszcze podać jaki ocet -czy 6% czy 10% Nadesłał(a): wieslaw <wieg@o2.pl> 2005-08-27 20:08:11
moim zdaniem to pokrojone ogórki trochę posolić i na parę minut zostawić a potem odcisnąć Nadesłał(a): zuzanna 55 2005-08-29 21:08:13
Rewelacyjny przepis - dokladne proporcje zalewy a ogorkow dodac wg zyczenia. Do smaku Nadesłał(a): Jan Winnicki <pantuniestal@tlen.pl> 2005-08-30 19:08:52
ja dodaje jeszcze cebule, papryke czerwona lub/i zolta, kilka lyzeczek kurkumy, gotuje razem z woda i ocetem, dodaje ziele angielskie, lisc lauowy i tak zagotowana marynata zalewam ogorki, nie musza byc przykryte zalewa, bo i tak wypuszcza sok. na noc zostawiam w marynacie a pozniej do sloikow i wekuje:) Nadesłał(a): kasiahun <kasiahun@tlen.pl> 2005-09-22 10:09:24
Robilem - doskonala, delikatna. PYSZNA Nadesłał(a): Jacek G. Maj <jacek@maj.ca> 2005-09-25 07:09:56
Do tej zalewy brakuje mi podanej ilości ogórków i jaki % octu?
Nadesłał(a): <allt@tlen.pl> 2006-07-30 18:07:19
a ile ma być tych ogórków Nadesłał(a): 2006-08-21 07:08:49