Dodano: 2000-08-02 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 1644 razy.
Podaje przepis na suflet z marchewki, ktory jadlam na zabawie przedswiatecznej w pracy. Wszyscy brali przepis i mimo ze bylo innego jedzenia w brud, ten suflet byl najbardziej atrakcyny i go zabraklo.
Do posypania:
1/2 filizanki zkruszonych krakersow (corn flakes tez moga byc)
6 lyzek brazowego cukru
4 lyzki zmiekczonego masla
Przygotowanie:
Zemlec marchewke na puree z jajkami. Zmieszac to puree ze wszystkimi suchymi skladnikami, wanilia, maslem i przyprawami.
Osobno smieszac skladniki do posypania sufletu.
Wlac mixture marchewkowo na natluszczona blaszke i posypac krakersami zmieszanymi z brazowym cukrem.
Piec w nagrzanym piekarniku przez godzine w temp. 360oF.
Eva
From: evajp@aol.com (Evajp)