<- Risotto po mojemuLista potraw z grupy: Warzywa, owoceRisotto z warzywami ->

PDF Drukuj

Risotto z selera naciowego

Dodano: 2000-08-23 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1854 razy.


seler pokroic drobno i wrzucic na patelnie z niewielka iloscia oliwy
mozna dodawac innych warzywek (cebula (szalotki), papryka, etc) podsmazyc az sie zeszkli (jak cebula) wsypac ryzu (najlepiej paraboiled) i odczekac az sie przyrumieni (jak duzo to pomieszac troche zeby rowno podsmazyc)
zalac calosc goracym bulionem (moze byc z kostki) gotowac powoli az bulion zniknie
zjesc ewentualnie podawac do miesa, ryby
calosc mozna przyzadzic w 15 minut;
kiedys odzywialem sie tym czesto,ale uprzedzam, dosc tuczace;
From: Stanislaw Semczuk <stanislaw_semczuk@adso.com.pl>

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności