<- RatatouilleLista potraw z grupy: Warzywa, owoceRisotto z selera naciowego ->

PDF Drukuj

Risotto po mojemu

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1963 razy.


składniki:
1/3 mieszanki warzywnej mrożonej np. groszek/marchewka /kukurydza:, albo mieszanka wawelska lub mix inny,
ryż okolo pół sdzklanki lub 1 woreczek,
przyprawy.
Przygotowanie: na patelni lub w garnku rozmrażam warzywa i po zagotowaniu się wiody wrzucam ryż. I to tyle. Oczywiście zawszwe wczesniej zaglądam do lodówki i jeżeli tylko mam czas to na patelni najpierw ląduje cebulkai tam się rumieni - wtedy potrzeba odrobiny tłuszczu. Potem wrzucam czosnek a czasem i trochę pora. Zalewam wodą i dorzucam kostkę rosołową.
Dla nie jaroszy dodałbym wędlinę ityle. Szaleńcy :-) moga na sam koniec dorzucić ser żółty.
Smacznego.
From: Pawel Walinowicz <mieteg@student.uci.agh.edu.pl>

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności