Dodano: 2000-08-24 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 2991 razy.
Przed wrzuceniem ryzu do wody, musi on prazony.
Trzeba rozgrzac w garnku tluszcz, wrzucic przyprawy, posmazyc nie za dlugo bo sie zwegla, wsypac ryz, posmazyc, wlac wode, przykryc, zmniejszyc plomien jak to tylko mozliwe.
Sprawdzac czy ryz miekki.
W razie potrzeby dolewac wody.
Przemek
From: wachniew@ftjibm.ftj.agh.edu.pl (Przemyslaw Wachniew)
To nie będzie żaden fajny smak, po prostu jak chcesz miec ryz na sypko to wrzucasz na patelnie troche tluszczu, rozgrzewasz, sypiesz na to suchy ryz i mieszasz az wchlonie caly tluszcz.
Na szklanke ryzu mniej wiecej lyzka masla.
A potem klasycznie do gara - lepiej zabezpiecza to przed sklejeniem sie ryzu niz dodatek tluszczu do wody.
Darek
From: ladzk@ite.waw.pl (Dariusz K. Ladziak)