Witamy.
<- Składniki - info o...
Indeks rodzajów potraw
Info - o .... - >
Porady - Spis
Ilość przepisów: 148
1
Awokado - co zrobić by dip nie zmieniał koloru
2
Bazylia w doniczce
3
Bigos
4
Blanszowanie
5
Brokuły
6
Ciasto na pizze
7
Czyszczenie figur gipsowych
8
Czyszczenie lamp naftowych
9
Czyszczenie mebli politurowanych
10
Czyszczenie tłustych butelek
11
Fiszbiny
12
Fryzowanie piór
13
Glisty usuwa się
14
Gołąbki - kapusta
15
Grzyby - jak przechowywać
16
Hartowanie naczyń szklanych
17
Herbata
18
Hodowanie roślin cebulkowych w mieszkaniu
19
Inny sposób zaprawiania posadzki
20
Jaja
21
Jajko - świeże czy nie
22
Jak cytryny zachować
23
Jak czyścić i odświeżać dywany
24
Jak konserwować na zimę kalafiory
25
Jak kroić cebulę nie płacząc?
26
Jak odmrozić zamrożone szyby
27
Jak paść indyki
28
Jak przywrócić białość zżółkłej bieliźnie
29
Jak świeże śliwki przechować na zimę
30
Jak zdrowo smazyc!
31
Jaki pieprz do czego
32
Jaki ryż do czego?
33
Jaki tłuszcz do czego?
34
Karp
35
Kawa jako środek odświeżający powietrze
36
Krewetki
37
Kwas salicylowy, jako środek zapobiegający psuciu się mięsa
38
Lodówka - jak pozbyć się zapachów
39
Lody
40
Makarony
41
Makowiec - aby się nie rozwarstwiał
42
Masa do przekładania wafli
43
Mascarpone - porady
44
Masło
45
Mieszanie ogórka z pomidorem
46
Mięso mielone
47
Mikrofalówka
48
Miód - po wyjęciu z lodówki
49
Mrożonki
50
Najlepszy sposób wywabiania plam benzyną
51
O praniu kolorowych perkali
52
O przechowaniu winogron
53
Odgrzewanie potraw
54
Odświeżanie starych bulek i chleba
55
Odświeżenie zgniecionego aksamitu
56
Omlety
57
Opadanie ciasta - porady
58
Pamiętaj, że
59
Pasztet
60
Patelnia - jaka do czego
61
patelnia .. sposob na nalesniki
62
Piekarnik - jaka temperatura i czas
63
Placki ziemniaczane - co można dodać
64
Plamy - jak czyścić meble kuchenne
65
Plamy - sprzątanie w kuchni
66
Plamy smołowe, rdzawe, tłuste i atramentowe na bieliźnie
67
Politura na meble
68
Porady - ciasta
69
Porady - desery
70
Porady - drinki (przepis w j.angielskim)
71
Porady - jak zamrażać mięso?
72
Porady - kawa i herbata
73
Porady - mięso
74
Porady - mięso mielone
75
Porady - mleko i jego przetwory
76
Porady - naleśniki
77
Porady - napoje
78
Porady - pierogi
79
Porady - potrawy bezmięsne
80
Porady - potrawy półmięsne
81
Porady - potrawy z drobiu
82
Porady - potrawy z ryb
83
Porady - produkty spożywcze
84
Porady - przechowywanie pieczywa
85
Porady - przetwory z owoców
86
Porady - przygotowanie sosów
87
Porady - przyprawy
88
Porady - przystawki i wyr.garmażery
89
Porady - sosy
90
Porady - warzywa do sałatek
91
Porady - zupy
92
Pranie białej bielizny w sposób łatwy i nie szkodzący bieliźnie
93
Pranie czarnych tiuli i koronek
94
Pranie fularowych chustek i materii w otrębach
95
Pranie kolorowych wełnianych materii
96
Pranie rękawiczek
97
Przechowanie cebuli
98
Przechowanie chrzanu latem
99
Przechowanie futer
100
Przechowanie jaj na zimę
101
Przechowywanie tłuszczów
102
Przysmak w galarecie
103
Ryż - jak gotować aby był sypki
104
Ryż - jak ugotować, żeby był sypki
105
Sarnina
106
Savoir - vivre: barbecue
107
Ser Mascarpone
108
Sklejanie naczyń szklanych i porcelanowych
109
Smakowite befsztyki
110
Sosy do sałatek
111
Spaghetti
112
Sposób karmienia raków
113
Sposób odświeżania zaprawianej posadzki
114
Sposób przeciw pękaniu rąk
115
Sposób przyfarbowania czarnej wełnianej materii
116
Sposób rozpoznania starych jaj
117
Sposób rozpoznawania fałszywego krochmalu
118
Sposób, aby kury niosły przez cały rok
119
Stek wołowy 1
120
Steki - porady
121
Strogonow za rzadki
122
Suszenie warzyw
123
Środek przeciw muchom
124
Środki przeciw komarom i pchłom
125
Talk, proszek do wywabiania plam z różnych materii
126
Temperatury i czasy pieczenia ciast
127
Ułatwiony sposób czyszczenia rondli
128
Uszka wigilijne - porady
129
W czym można kisić ogórki
130
Warto wiedzieć
131
Wędzenie kury w woku
132
Whiskey
133
Wina i sery
134
Wino - jakie do spagetti
135
Wino białe wytrawne
136
Wodę zachowuje się zimną
137
Wok - obsługa
138
Wywabianie plam owocowych na bieliźnie
139
Wywabianie tłustych i atramentowych plam z marmuru i mebli
140
Zachowania świeżości mięsa
141
Zachowanie pomidorów na zimę
142
Zachowanie w świeżości zerwanych kwiatów
143
Zamiana jednostek objętości i ciężaru
144
Zaprawianie posadzki
145
Zaproszenie na "specjalność domu"
146
Zielona pietruszka na zimę
147
Ziemniaki
148
Zimne napoje
MM