<- Talk, proszek do wywabiania plam z różnych materiiLista potraw z grupy: PoradyUłatwiony sposób czyszczenia rondli ->

PDF Drukuj

Temperatury i czasy pieczenia ciast

Dodano: 2000-05-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2323 razy.


--------------------------------------
| CIASTO |TEMPERATURA| CZAS |
| | PIECZENIA |PIECZENIA|
| | [st.] | [min] |
--------------------------------------
|KRUCHE | 180-200 | 20-30 |
|PÓŁKRUCHE | 180-220 | 20-30 |
|PIASKOWE | 160-200 | 30-45 |
|FRANCUSKIE | 250 | 15-30 |
|PÓŁFRANCUSKIE | 250 | 15-30 |
|BISZKOPTOWE | 160-180 | 15-30 |
|PIERNIK | 150-160 | 45-60 |
|DROŹDŹOWE | 160-180 | 15-50 |
--------------------------------------

Zamiana st.F na st.C.
F[st.] - 32 * 5 : 9 = C[st.]

From: Agnieszka <agnieszkawanke@poczta.onet.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności