<- Jak zdrowo smazyc!Lista potraw z grupy: PoradyJaki ryż do czego? ->

PDF Drukuj

Jaki pieprz do czego

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2525 razy.


Jest to absolutnie dowolna sprawa, zależna wyłącznie od naszego poczucia smaku. Najczęściej posługujemy się czarnym i białym pieprzem. By ułatwić sobie decyzję, możemy oba gatunki wymieszać w równych proporcjach. Świeżo mielony pieprz jest nie tylko ostry. Ma również wspaniały, korzenny smak i zapach. Dlatego młynek do pieprzu powinien znajdować się w każdym gospodarstwie domowym - nie tylko jako dekoracja. Gotowy mielony pieprz nadaje się najwyżej do łechtania nosa - zamiast tabaki.
PIEPRZ CZARNY - smakuje najostrzej.
PIEPRZ BIAŁY - ma smak zdecydowanie łagodniejszy.
PIEPRZ ZIELONY - najłagodniejszy, jest uzyskiwany z niedojrzałych ziaren i w zasadzie nadaje potrawom jedynie aromat pieprzu.

a do czego mozna dodawac "pieprz czerwony"??
Nadesłał(a): reni <brunon.rj@wp.pl> 2006-01-29 14:01:28


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności