<- Makowiec - aby się nie rozwarstwiałLista potraw z grupy: PoradyMascarpone - porady ->

PDF Drukuj

Masa do przekładania wafli

Dodano: 2000-10-13 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3521 razy.


Ja, jak robie takie wafle sistrze (uwielbia je), dodaje do tego jeszcze pokruszone wafle (2 - 3 szt. - masa robi sie gestsza - latwiej nia przekladac wafle), czasami pokrojone orzechy, rodzynki, itp.
Kiedy nie dodaje bakalii, nie mieszam dokladnie masy, by pozostaly takie malutkie grudki mleka w proszku - to mojej sistrze smakuje najbardziej.
Wsadzam taka mase miedzy dwa, trzy wafle, zawijam w papier i chowam do lodowki.
Pozniej kroje to w male regularne wafelki. Jeszcze sie nie zdarzylo, by cos zostalo na nastepny dzien.
Smacznego!!!
From: pkoza@biotop.umcs.lublin.pl (@rTuDiTu)

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności