Dodano: 2000-11-21 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 4441 razy.
Sasiadka mojej babci trze ziemniaki do plackow na grubszych oczkach i do ciasta dodaje roznych ziol.
Sa pyszne, ziola dodatkowo pomagaja w trawieniu :-)) :_
pozdrawiam
From: "Dorota" <d_wensi@metron.torun.pl>
dodaj pol lyzeczki proszku do pieczenia ciast , beda pulchne - bardzo dobre
Stephanie .
sprubuj .nie bedziesz zalowac .
From: Stenia Kwiatkowski <s.kwiatkowski@canada.com>
Ja osobiscie nigdy nie "odcedzam" ziemniakow, tzn. trę ziemniaki w całości. Cebule dodaje po uprzednim zeszkleniu na patelni.
Pozdrawiam
From: Agnieszka Korzeniecka-Czaban <agakocz@polbox.com>
drobne usprawnienie (sam niedawno je poznalem), jesli chce sie wieksza ilosc zetrzec, to bierze sie sokowirowke i do niej wrzuca obrane i umyte ziemniaki. Tyle ze wylewa sie sok, a zbiera to co laduje w koszu na odpady :))))
From: Michał R. Hoffmann <misiek@knm.org.pl>
Witam
Ja do plackow dodaje jeszcze potarte jablko.
Janusz
From: "Janusz D." <djanusz@polbox.com> do ciasta na placki można dodać ser zółty pokrojony w kostkę oraz kiełbase pokrojoną i podsmażoną , po usmażeniu polać śmietaną oraz keczupem - polecam rewelacja
Nadesłał(a): Monika <mgomola@op.pl> 2006-03-27 16:03:12
ja kombinuję z plackami,dodając do startych na drobnej tarce mniej więcej jedną czwartą całości porcji startej drobno dyni i oczywiście startą także drobno cebulę(do smaku).doprawiam solą i pieprzem i smażę na małej ilości tłuszczu.takię uwielbiam i polecam do spróbowania Nadesłał(a): wiola <orzeszek_tcz@poczta.fm> 2006-08-12 15:08:41
Polecam dodać podsmażoną cebulke z czosnkiem i z kiełbaską. Podawać z keczupem. Pychotka :) Nadesłał(a): MagdaM 2006-09-12 14:09:47
A ja ucieram na tej samej tarce co ziemniaki, marchewke. Sa kolorowe... i troche witamin. Pozdrawiam Nadesłał(a): Maria 2010-11-29 16:11:34