<- Glisty usuwa sięLista potraw z grupy: PoradyGrzyby - jak przechowywać ->

PDF Drukuj

Gołąbki - kapusta

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 7387 razy.


Ja robie to tak:
wkladam kapuste do garnka z zimna woda na max gaz, a od momentu zagotowania wody trzymam jeszcze jakies 5-10 minut, po czym wyjmuje kapuste i czekam az ostygnie.
Jednym slowem nie przejmuje sie wcale co z ta kapusta sie dzieje. I kapusta jest w porzadku. Preferuje tradycyjny sposob przygotowania kapusty nad zmiekczaniem jej w mikro.
Pozdrawiam,
From: EvaM <knowaczNoSpam@usa.net>

Kiedyś kupujac kapustę na targu dowiedzialam się od sprzedającej ż do wody trzeba dodać trochę octu. To zupenie nie jest logiczne - wcale nie wiem na czym dowcip polega - ale dodalam - i to jest prawda -- liście robią się miekkie i dobre. Stosuję choć dalej tego nie rozumiem.
Nadesłał(a): Elżbieta 2006-03-29 18:03:05

Moja znajoma poradzila mi, zeby kapuste na golabki najpierw zamrozic (przez pare dni), potem jakis dzien-poltora przed gotowaniem golabkow wyjac i rozmrazac w lodowce. Liscie same sie oddzielaja i potem je tylko trzeba partiami obgotowac. Sprobowalam i jestem z tego sposobu bardzo zadowolona.Szybko, latwo i bez poparzen.
Nadesłał(a): Anetta G. <anunia@gmail.com> 2007-06-27 04:06:39

A mnie doradzono, zeby do obgotowywania kapust-do wody- dolac oleju i wtedy liscie latwiej sie odrywaja. Tak robie i pomaga. Pozrawiam.
Nadesłał(a): Maria <malutka0356@wp.pl> 2010-11-29 16:11:34


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności