<- Ułatwiony sposób czyszczenia rondliLista potraw z grupy: PoradyW czym można kisić ogórki ->

PDF Drukuj

Uszka wigilijne - porady

Dodano: 2000-08-02 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3234 razy.


Jezeli te uszka sa do barszczu, to przed podaniem nie potrzeba ich odgrzewac. Po zrobieniu uszek zagotowac we wrzacej wodzie az ciasto bedzie miekko-twardawe. Odcedzic. Nasmarowac blache lub plaski talerz maslem i rozlozyc na niej uszka pojedyncza warstwa (w ten sposob sie nie posklejaja i nie podra). Przykryc sciereczka. Gdy wystygna, mozna je zamrozic, lub przechowywac w lodowce, przykryte plastikiem, do 3 dni.
Jesli podajesz barszcz w wazie, wrzuc do niego uszka tuz przed podaniem. Jesli na poszczegolnych talerzach, dodaj po kilka uszek do kazdego. Cieplo barszczu ogrzeje uszka i barszcz nie bedzie za goracy.
Jezeli uszka sa podane osobno, przelej je wrzatkiem tuz przed podaniem, i polej mala iloscia roztopionego masla.
Magdalena
From: magdalenab@aol.com (MagdalenaB)

bardzo proste jest odgrzewanie uszek w mikrofalowce, tylko trzeba je przykryc specjalnym talerzem,ktorego uzywa sie do mikrofali.Wtedy nie wyschna i beda smaczne, fresh:)
Nadesłał(a): lucy USA 2007-12-16 19:12:20


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności