Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 2704 razy.
Nie musi to być nic nadzwyczaj wykwintnego. Powinno to być jednak smaczne i w miarę oryginalnie przyrządzone danie. Zapraszamy więc na fondue, pizzę, ale równie dobrze na rybę po grecku, pierogi, placki zieminiaczne z nadzieniem. Samo danie - choć ważne - jest tylko pretekstem do towarzyskiego spotkania. Niemniej jednak gościom wypada zauważyć i pochwalić kulinarną pomysłowość gospodarzy. Tego rodzaju przyjęcia organizuje się między obiadem a kolacją, ok. godziny 17.00, lub wieczorem, ok. 21.00. W zależności od rodzaju przygotowanego dania, serwujemy odpowiednie napoje. Tak więc np. do pizzy i flaków podajemy piwo, do ryby - biał% wino. Po posiłku zapraszamy gości na kawę lub herbatę. Deser nie jest już konieczny.
Skomentuj Powiadom o komentarzach