<- Masa kakaowa do przekładania wafliLista potraw z grupy: Dodatki do ciastMasa kakaowo-mleczna ->

PDF Drukuj

Masa kakaowa do przekładania wafli

Dodano: 2000-10-13 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3730 razy.


A ja znam pysznościowy wg mnie szybki przepis:
0,5 szklanki wody
1 kostkę margaryny
1 szklankę cukru
3 łyżki kakao
To wszystko zagotować (tak, żeby cukier nie chrupał między ząbkami) i wsypać 2 szklanki mleka w proszku jednocześnie miksując na ogniu robotem kuchennym, tak, by nie było grudek.
Gorącą masą smarować wafle.
Można też zmiksowaną masę połączyć z herbatnikami (np. szkolne) i ryżem dmuchanym i włożyć pomiędzy dwa wafle.
Pychotka...... Smacznego
From: "Szuwarek" <lados@nb.com.pl>

mnie taka bomba kalotyczna nie bardzo odpowiada....
Nadesłał(a): 2006-05-14 14:05:25

Cudo, przepis najlepszy na Świeci!!!!!
Nadesłał(a): Basia <byk_@op.pl> 2006-07-15 11:07:22


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności