<- Pieczarki lub rydze smażoneLista potraw z grupy: GrzybyPieczarki z kaszą gryczaną (ew. ryżem lub makaronem) ->

PDF Drukuj

Pieczarki w cieście

Dodano: 2004-08-31 23:19:41
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 5103 razy.


Pieczarki bez ogonka (ilość według potrzeb)
CIASTO:
1 i 1/2 szklanka mąki
Szklanka mleka
jajko
Sól i pieprz
Olej do smażenia

(mąki i mleka dać tyle aby ciasto było gęste.Ja wszystko sypię na"oko" :)).Jajka też mogą być dwa)



Ze składników zrobić ciasto naleśnikowe,dosyć gęste,
doprawić solą i pieprzem.
Kapelusze pieczarek całe lub przekrojone na dwa krążki, maczać w cieście i smażyć na oleju.
Podawać gorące lub na zimno.

Nadesłał: Barbara Michalska <baha10@op.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności