<- makaron na zimno "alla,checcha"Lista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżMakaron po akademicku ->

PDF Drukuj

Makaron Penne "de la casa"

Dodano: 2004-09-25 02:41:08
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 3415 razy.


500gr.Penne(makaron rurki)(inny jest tez dobry!!!)
20gr.Pinienkerna(niestety nie wiem po polsku)
50gr.Suszonych(na sloncu!!)pomidorow (w oleju)
200gr.Feta(grecki ser bialy z barana,solony)
100ml.oliwy z oliwek
sol,pieprz

Makaron ugotowac,ale nie przegotowc!!!(To niestety czesty blad,makaron po ugotowaniu "gotuje" sie sam dalej,czyli po godzinie bedzie bardziej miekki!!!)
Ser(feta) pokroic na male kwadraciki(1-1.5 cm)
Suszone pomidory pokroic w paski!!
Na patelni,albo w garnczku podgrzac olive,dodac pinienkerne i pokrojone suszone pomidory.
Na powolnym ogniu smazyc,az orzeszki sie zarumienia.
Dodac szczypte soli(nie za duzo,bo feta jest slona!!!).
Nastepnie makaraon i pokrojona fete.
Dobrze wymieszac!!!!
Teraz juz tylko na talerz,popieprzyc,mozna tez posypac parmezanem!!!
Smacznego!!!

Nadesłał: Artur E.Piotr <booga2002@web.de>
pinienkerne to orzeszki piniowe.
Nadesłał(a): jk <jkk@o2.pl> 2006-02-03 18:02:46

Feta(grecki ser bialy z barana,solony)- no to jakaś nowość, od kiedy barany dają mleko
Nadesłał(a): 2007-08-30 22:08:19


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności