<- Gotowanie kleiku.Lista potraw z grupy: ZupaGrochówka 45 min ->

PDF Drukuj

Grochowa - wojskowa

Dodano: 2004-11-15 19:16:43
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 8591 razy.


50 dkg.wędzonki, szklanka grochu łuskanego,mała włoszczyzna,50 dkg ziemniaków,10 dkg konserwy turystycznej
Pieprz,sól,majeranek,maggi,szyszka sosnowa(to nie żart)


Boczek ugotować na miękko w 1.5 litra wody(Cęść do zupy reszta do chleba)
Na warze gotować groch z włoszczyzną(i szyszką).
30 min.przed końcem dodać ziemniaki.Ugotowaną włoszczyzne rozgnieść widelcem, dodać
przyprawy, gotować 10 min.

Nadesłał: waldemarj <walja1@aster.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności