PRZYGOTOWANIE CIASTA :
z mąki, jajka, małej ilości wody i soli zagnieść ciasto.
PRZYGOTOWANIE FARSZU :
grzyby (ugotowane w wywarze na barszcz) posiekać.
Cebulę obrać i również bardzo drobno posiekać, a następnie podsmażyć na maśle, dodać grzyby,wymieszać i podsmażyć. Dodać bułkę tartą, jajko, sól i pieprz. Farsz
dobrze wymieszać.
Ciasto rozwałkować na stolnicy oprószonej mąką. Pokroić
na kwadraciki 4 x 4 cm. Na każdy kawałek ciasta kłaść
łyżeczką farsz. Kwadraciki składać po przekątnej,zlepiać
brzegi, a następnie zlepić razem dwa przeciwległe rogi.
Uszka wrzucić do osolonego wrzątku i gotować 3-5 min.
Wyjąć, gdy wypłyną na wierzch.
Skomentuj Powiadom o komentarzach