<- Tortille z masa harimaLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżUszka ->

PDF Drukuj

Tymbaliki jarskie

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 627 razy.



30 dag kaszy manny,
2 szklanki mleka,
3 łyżki masła,
40 dag porów białych,
łyżka cukru,
2 łyżki śmietanki,
4 jaja,
pieprz,
gałka muszkatołowa lub imbir,
majeranek,
sól,
koper,
2 łyżki tartej bułki

Wrzącym mlekiem zalać kaszę mannę, przykryć i wstawić na chwilę do piekarnika. Pory oczyścić, poszatkować i udusić z dodatkiem masła. Gdy są miękkie; ostudzić i razem z kaszą manną zemleć w maszynce. Dodać śmietankę, żółtka, część tartej bułki i przyprawy. Masę dokładnie utrzeć. Ubić pianę z białek, ostrożnie wymieszać z całością i nakładać do filiżanek wysmarowanych masłem i wysypanych tartą bułką. Gotować na parze ok. 45 min. Podawać polane masłem lub sosami - śmietanowym, pomidorowym itp.



Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności