<- KROKIETY Z RYŹULista potraw z grupy: Przekąskikrokiety zkapusty ->

PDF Drukuj

KROKIETY Z ZIEMNIAKÓW

Dodano: 2004-12-11 16:51:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 3712 razy.



30 dag ugotowanych ziemniaków
2 jaja
duża łyżka tartej bułki
10 zmielonych orzechów włoskich
sól, pieprz
koperek


Ugotowane, gorące ziemniaki rozgnieść na miazgę,
dodać orzechy, jajo, tartą bułkę i koperek.
Posolić, popieprzyć, starannie wyrobić na jednolitą masę.
Uformowane małe krokiety panierować w roztrzepanym jajku i tartej bułce, smażyć na maśle na złoty kolor.



Nadesłał: Beata <barba.mama@poczta.fm>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności