Cukier waniliowy, 0,5 szklanki i cukru, żółtka - wszystko to zmiksować. Mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszać w 1 szklance mleka, później dodać to do utartych żółtek.
1 szklanka mleka zagotować z 0,5 szklanki cukru. Do gotującego mleka wlać te składniki z żółtkami mąką.
Po ugotowaniu budyń ostudzić i utrzeć z margaryną. Na koniec dodać 2/3 wiórek. Ciastka układać na blachę smarować masą (na przemian), wierzch posmarować masą i posypać resztą wiórek.
(porcja na mniejszą blachę na większą trzeba zwiększyć o połowę).
Nadesłał: M.Ostrzyżek <wenus.wenus1@wp.pl>ciasto jset pyszne naprawde ale ja mam inny troche przepis zachecam!!!! pozdrawiam beata Nadesłał(a): beata <sosewka@interia.pl> 2006-05-25 11:05:05
ciasto jest przepyszne naprawde jest rewelacja cudo naprawede dawno nie jadlam tak pysznego ciasta i bede je robic czesciej i teraz dla calej rodzinki bo naprawde smakowalo wszystkim zachwcam do robienia ciacha !!! Nadesłał(a): 2006-06-20 23:06:03