<- ŹEBERKA PIKANTNE SMAŹONELista potraw z grupy: Mięso: WieprzowinaŹEBERKA W BRUNATNYM SOSIE ->

PDF Drukuj

Źeberka smażone z kapustą kiszoną i rodzynkami

Dodano: 2006-06-04 14:33:09
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 4039 razy.


Pasek żeberek
kapusta kiszona - mniej wiecej tyle ile ważą żeberka
rodzynki 50 do 100 gram (jak kto lubi)
olej

pokrojone na porcje żeberka smażyć razem z rodzynkami na patelni na oleju. Po usmażeniu, calość bedzie brązowawa, dodać kapustę kiszoną. Podlać delikatnie wodą i dusić na patelni na delikatnym ogniu ok 30-40 minut pod przykryciem.
Następnie zwiększyć ogień, aby odparować wodę. Mieszać do momentu az prawie jej nic nie zostanie.
Smacznego.


Nadesłał: arti <jkm36@o2.pl>
Proste, szybkie i mi smakowało :)
Nadesłał(a): mniam mniam 2010-10-11 12:10:36


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności