<- Źeberka smażone z kapustą kiszoną i rodzynkamiLista potraw z grupy: Mięso: WieprzowinaŹeberka Wieprzowe na ostro ->

PDF Drukuj

ŹEBERKA W BRUNATNYM SOSIE

Dodano: 2010-01-01 17:37:35
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 748 razy.



Kuchnia chińska
1 kg żeberek wieprzowych
4 płaskie łyżki grubej soli
2 1/2 litra wody
3 szklanki brunatnego sosu

Mięso podzielić na 2 części, natrzeć solą, wstawić do lodówki na noc. Wodę doprowadzić do wrzenia w płaskim, dużym garnku, włożyć żeberka, gotować aż ukażą się szumowiny, przelać do cedzaka. Mięso dokładnie wypłukać, osączyć. Źeberka rozdzielić między kośćmi, porąbać na 5-6 cm kawałki. 3 szklanki sosu wlać do garnka, dodać mięso, doprowadzić do zagotowania na dużym ogniu, przykryć, zmniejszyć płomień, dusić 2 godz. na małym ogniu lub piec pod przykryciem w piekarniku o temperaturze 180 C. Proporcje: dla 4-6 osób - z ryżem, warzywami i czystą zupą


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności