<- Bulion zwyczajny
Lista potraw z grupy:
Zupa
Chlebowa zupa rybna ->
PDF
Drukuj
Buraczkowa wg. Aliny
Dodano: 2007-01-29 13:23:29
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 3030 razy.
4 duże buraczki
1 kwaśne jabłko
1 seler
1 cebula
1l bulionu warzywnego
Buraczki obrać, pokroić. Jabłko obrać i pokroić. Seler obrać i pokroić. Przysmażyć na oleju z oliwek cebulkę.
Wszystko wrzucić do garna, wlać bulion, dodać miętę.
Gotować 45 minut, w mikser i na stół. Dodać na wierzch śmietankę i pietruszkę lub seler naciowy.
Nadesłał: Alina z LP3 <>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności