Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 2336 razy.
25 dag pęczaku,
20 dag boczku wędzonego,
cebula,
5 dag tłuszczu,
10 dag żółtego sera,
włoszczyzna bez kapusty,
pieprz i sól,
Ugotować kaszę na sypko. Rozdrobnione warzywa
udusić w małej ilości tłuszczu, podlewając odrobiną
wody. Boczek pokroić w kostkę (można go wcześniej
lekko podsmażyć), cebulę posiekać.
Składniki wymieszać, doprawić solą i pieprzem,
przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego
tłuszczem, posypać utartym serem. Zapiekać w gorącym
piekarniku około pół godziny. Podawać z surówką
z kiszonej kapusty.
and 1=1 Nadesłał(a): 2021-08-08 20:31:32