<- Zapiekanka z pęczakuLista potraw z grupy: ZapiekaneZapiekanka z pierogów ->

PDF Drukuj

Zapiekanka z pieczarek po prowansalsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3639 razy.


750 g pieczarek,
1500 g pomidorów,
1-2 ząbki czosnku,
2 łyżki zieleniny,
2 cebule,
tymianek,
bazylia,
150 g tartego sera żółtego,
100 g masła,
oliwa,
sól, pieprz

Pieczarki pokroić na plastry i przesmażyć na maśle na silnym ogniu. Po wyparowaniu wody przyprawić solą i pieprzem. Z pomidorów przygotować przecier z czosnkiem, ziołami, cebulą i posiekaną zieleniną. Grzyby włożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem, polać przecierem pomidorowym, posypać tartym serem i położyć kilka kawałków masła. Wstawić do piekarnika na ok. 15 min.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności