<- Zapiekanka z paprykiLista potraw z grupy: ZapiekaneZapiekanka z pieczarek po prowansalsku ->

PDF Drukuj

Zapiekanka z pęczaku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1804 razy.


25 dag pęczaku,
20 dag boczku wędzonego,
cebula,
5 dag tłuszczu,
10 dag żółtego sera,
włoszczyzna bez kapusty,
pieprz i sól,

Ugotować kaszę na sypko. Rozdrobnione warzywa
udusić w małej ilości tłuszczu, podlewając odrobiną
wody. Boczek pokroić w kostkę (można go wcześniej
lekko podsmażyć), cebulę posiekać.
Składniki wymieszać, doprawić solą i pieprzem,
przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego
tłuszczem, posypać utartym serem. Zapiekać w gorącym
piekarniku około pół godziny. Podawać z surówką
z kiszonej kapusty.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności