<- Dorsz po lwowskuLista potraw z grupy: RybyDorsz solony z polenta ->

PDF Drukuj

Dorsz po rzymsku

Dodano: 2008-03-05 22:54:52
Język: Polski
Odwiedzono: 1753 razy.


-filet z dorsza
-3/4 ziemniaki ugotowane
-3 cebule
-3/4 pomidory czerwone
-maka do usmarzenia ryby
-sol,pieprz,peperoncino,pietruszka
- olej
- wino biale lagodne
-3/4 szklanki wody


dorsz pokrojony w paski 3-4 cm usmarzyc na patelni i odstawic na blaszke wysmarowana odrobina masla (nie przytyka sie do blaszki po upieczeniu)na czystej patelni smarzymy cebule i pomidory dodajemy wino ,sol,peperoncino (odrobine,bo wyjdzie za bardzo pikantne),wode ziemniaki pokrojone w kostke i pietruszke to wszystko wstawiamy na 10 minut do piekarnika - podajemy razem o wino biale lekkie o piwo -smacznego

Nadesłał: Sora Dora -italia <dory61@alice.it>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności