<- Pączki z szynkąLista potraw z grupy: Dodatki do dańPierożki z grzybów do zup postnych ->

PDF Drukuj

Pianki do zupy ?nic?

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1050 razy.


Pozostałe białka od zupy ubić na mocną pianę, którą by można krajać. Wiele białek tyle kopiatych łyżek cukru, wymieszać razem i kłaść łyżką zgrabne całuski na blachę wysmarowaną oliwą lub woskiem. Dać do pieca najlepiej dziś na jutro, aby się nie zrumieniły i wyschły dobrze przez noc. Potem ostrożnie zdejmować nożem z blachy i podać osobno na talerzu. ROZDZIAŁ III PRZEKĄSKI i PASZTECIKI
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności