<- ZRAZY ZIOŁOWO-CZOSNKOWELista potraw z grupy: Mięso: WołowinaZwyczajna pieczeń wołowa doskonała ->

PDF Drukuj

Zrazy zwyczajne z chrzanem

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1253 razy.


Usiekać mięsa wołowego, dolać do niego trochę tartej bułki, soli, jajo całe, wymieszać dobrze i zrobić zraziki. Utrzeć chrzanu, zasmażyć go w maśle z trochą tartej bułki i nakładać tą masą zraziki, zacisnąć mocno, ułożyć w rondel w zasmażone masło i obrumienić po obu stronach, następnie włożyć cebulę, podlać bulionem, zakruszyć chlebem i dusić na wolnym ogniu. Wydając na stół ugarnirować smażonymi kartofelkami.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności