<- Cynaderki cielece z watrobkamiLista potraw z grupy: Mięso: CielęcinaCynaderki duszone z maderą ->

PDF Drukuj

Cynaderki cielęce smażone

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1389 razy.


Cynaderki cielęce obrać ze zbytniego tłuszczu, pokrajać w? ukośne plasterki, posolić zmaczać w jajku, obsypać mąką pół na pół z tartą bułką i smażyć na rozpalonym maśle. Podać do nich sos ostry lub cytrynę. Podać gorące, gdy zimne są niesmaczne, i niestrawne. Uważać, aby nie przesmażyć, bowiem przesmażone twardnieją.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności