<- Cielęcina z pieczarkamiLista potraw z grupy: Mięso: CielęcinaCielęcy mostek nadziewany na pieczyste ->

PDF Drukuj

Cielęcy mostek lub łopatka w szarym sosie

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1417 razy.


Ociągnąć wrzącą wodą cielęcy mostek, nalać go świeżą wodą, włożyć włoszczyzny, korzeni i gotować do miękkości. Rozebrać go w kawałki i nalać następującym sosem: zarumienić masła z mąką, rozprowadzić rosołem, włożyć rodzynków sułtanek, wcisnąć soku cytrynowego, wlać trochę wina, karmelu, zagotować parę razy, włożyć mostek, jeszcze raz podgotować i wydać.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności