<- Cielęcina z pieczarkami
Lista potraw z grupy:
Mięso: Cielęcina
Cielęcy mostek nadziewany na pieczyste ->
PDF
Drukuj
Cielęcy mostek lub łopatka w szarym sosie
Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1417 razy.
Ociągnąć wrzącą wodą cielęcy mostek, nalać go świeżą wodą, włożyć włoszczyzny, korzeni i gotować do miękkości. Rozebrać go w kawałki i nalać następującym sosem: zarumienić masła z mąką, rozprowadzić rosołem, włożyć rodzynków sułtanek, wcisnąć soku cytrynowego, wlać trochę wina, karmelu, zagotować parę razy, włożyć mostek, jeszcze raz podgotować i wydać.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności