<- Cielęce płuca czyli lekkie
Lista potraw z grupy:
Mięso: Cielęcina
Cielęcina marynowana na inny sposób, czyli ?set.fisch? ->
PDF
Drukuj
Cielęce zrazy wołyńskie
Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1413 razy.
Plasterki cienkie cielęciny układać w rondel, grubo masłem wysmarowany, przesypać solą białym pieprzem, na to położyć warstwę cieniutko krajanej młodej słoninki i znowu warstwę cielęciny i znowu słoniny. Zamknąć szczelnie pokrywą rondel i dusić na wolnym ogniu małą godzinę. Po uduszeniu wyłożyć na półmisek, obłożyć smażonymi kartoflami i podać na stół.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności